Ligi kolmanik Läti noori on mõelnud enesetapust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enesetapp.
Enesetapp. Foto: AGE/Scanpix

Lätis on enesetapust mõelnud peaaegu iga kolmas noor, 12 protsenti küsitletuist aga ütlesid, et on üritanud oma elule lõppu teha, selgus ühiskondliku tervise agentuuri korraldatud küsitluse tulemustest.

Uuring näitas, et tütarlapsed mõtlevad enesetapust peaaegu kaks korda sagedamini kui noormehed, vahendas ERR Uudised agentuuri LETA.

Ühtlasi selgus, et mida vanem on nooruk, seda sagedamini vastab ta jaatavalt küsimusele, kas keegi tema sõpradest või lähedastest on üritanud ennast tappa. 13-14-aastastel oli see näitaja 17 protsenti, 17-20-aastastel aga juba 28 protsenti.

19-20-aastased noored mõtlevad võrreldes teiste vanusegruppide esindajatega harvem sellest, et eluga lõpparve teha. See annab tunnistust sellest, et mõtted enesetapust on iseloomulikumad tüüpilistele teismelistele, kes on alla 18 aasta vanad.

Küsitleti ligi 10 000 Läti noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles