Venemaa kuulutas endise Ukraina peaministri tagaotsitavaks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk.
Arseni Jatsenjuk. Foto: Sputnik/Scanpix

Ukraina endine peaminister Arseni Jatsenjuk nimetas enda tagaselja vahi alla võtmist ja tagaotsitavaks kuulutamist Venemaal sonimiseks. 

Jessentuki kohus võttis banditismis süüdistatava ja 21. märtsil rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud Jatsenjuki esmaspäeval tagaselja vahi alla.

«Ukraina saatkonnale edastati Stavropoli krai Jessentuki linnakohtu teate koopia,» kirjutas Jatsenjuk Facebookis.

Endise peaministri teatel süüdistab Venemaa teda relvarühmituses ja selle rünnakutes osalemises, kuriteo ettevalmistamises ja kuriteokatses ning tahtlikus tapmises raskendavatel asjaoludel.

Jatsenjuk nimetas süüdistust täielikuks sonimiseks, kirjutas RIA Novosti.

Venemaa uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin rääkis varem mitmest Ukraina tegelasest, keda süüdistatakse Venemaa sõjaväelaste ja siseväelaste vastastes kuritegudes Tšetšeenias 1994–1995.

Tema väitel tuvastas uurimine, et sel ajal sõdis Oleksandr Muzõtško juhtimise all karistussalgas Argo ja seejärel Viking ka tulevane Ukraina peaminister Jatsenjuk.

Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov ütles, et ilmselt on uurimiskomiteel põhjust uurida Jatsenjuki osalemist Tšetšeenia sõjas, kuid ise ta teda näinud ei ole ja teda sõdalaseks ei pea.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles