Trump: see on suurim ühele poliitikule peetud nõiajaht Ameerika ajaloos! (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump eile USA piirivalveakadeemia lõputseremoonial.
President Donald Trump eile USA piirivalveakadeemia lõputseremoonial. Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

USA president Donald Trump kuulutas täna Twitteris, et tema kampaaniameeskonna vastu algatud Venemaa sidemete juurdlus on suurim nõiajaht USA ajaloos.

«See on suurim ühele poliitikule peetud nõiajaht Ameerika ajaloos!» hüüatas ta sotsiaalmeedias.

USA justiitsministeerium määras eile Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endise juhi Robert Muelleri juhtima uurimist Venemaa väidetavast mõjutustegevusest 2016. aasta presidendivalimiste kampaania ajal.

Sarnane sõnum kõlas Trumpi suust ka eile, USA piirivalveakadeemia lõputseremoonial kadettidele peetud kõnes: «Kogu ajaloo jooksul pole ühtegi poliitikut koheldud halvemini või ebaausamalt [kui mind].» teatas vabariiklasest riigipea.

Trump süüdistas Twitteris endist presidenti Barack Obamat ja oma demokraadist valimisvastast Hillary Clintonit ebaseaduslikes sammudes, mille olemust ta ei täpsustanud.

Kõigi Clintoni kampaania ja Obama administratsiooni ajal tehtud ebaseaduslike sammude tervis küll erinõunikku ei nimetatud!» säutsus ta.

Trump eitab sidemeid Moskvaga, kuid erinõuniku määramisega suureneb võimalus, et kriis hakkab talle presidendiametis takistusi tegema.

Väidetavalt olevat USA Trump nõudnud nüüdseks vallandatud FBI direktorilt James Comeylt, et too lõpetaks uurimise tema endise rahvusliku julgeoleku nõuniku Michael Flynni suhtes, keda kahtlustatakse sidemetes venelastega.

Sel nädalal sattus Trump skandaali USA ajakirjanduses avaldatud teadete tõttu, et edastas eelmisel nädalal Washingtonis Vene välisministri Sergei Lavroviga kohtudes talle luureinfot äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võimaliku rünnaku kohta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles