Tajanit liigutas Ratase lubadus migratsiooni pärast muretseda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. juunil Vahemerelt Itaaliasse päästetud.
29. juunil Vahemerelt Itaaliasse päästetud. Foto: Pacific Press / Sipa USA / Scanpix

Kui europarlamendi president Antonio Tajani eile Jüri Ratase kõrval Eesti eesistumist tutvustaval pressikonverentsil suu avas, tundus, et temas kõneleb ennekõike murelik itaallane.

Olles maininud immigratsiooni, julgeolekut ja noorte töötust kui ELi ees seisvaid tõsiseid probleeme, läks ta kohe tagasi neist esimese juurde ja peatus sellel pikalt. «Immigratsiooni osas mulle meeldis see, mis te ütlesite siin avalikult, aga ka varem telefonitsi,» kiitis Tajani Ratast. «Et immigratsioon on Euroopa, mitte ainult Itaalia, Kreeka või Hispaania probleem.»

Tänavusel migratsioonihooajal tundub neist kolmest suurima löögi all olevat selgelt Tajani kodumaa. Niinimetatud Vahemere keskteed pidi ehk Liibüa rannikult Itaaliasse on ÜRO pagulasameti andmeil tänavu tulnud viiendiku võrra rohkem rahvast kui mullu ehk umbes 83 650 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles