Trump: kohtumine Hamburgis oli imeliselt edukas (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump jõuab Saksamaalt tagasi Washingtoni.
Donald Trump jõuab Saksamaalt tagasi Washingtoni. Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

Hoolimata oma riigi eraldatusest kliimaküsimuste teemal kuulutas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump, et G20 riikide tippkohtumine Saksamaal oli enam kui õnnestunud.

«G20 kohtumine oli imeliselt edukas ja kantsler Angela Markel viis selle suurepäraselt ellu. Tänan!» kirjutas president Twitteris.

Enamuse sündmuse teisest päevast võtsid enda alla kõnelused Pariisi kliimaleppe teemal. 18 riiki ja Euroopa Liit teatasid ühisavalduses, et austavad Washingtoni otsust leppest lahkumiseks, kuid jäävad ise sellele pühendunuks.

Oma viimasel pressikonverentsil ütles Saksamaa kantsler Angela Merkel, et mõistab Ühendriikide otsuse endiselt hukka – kuid tal on hea meel selle üle, et ülejäänud riigid püsivad oma kohustustele truud.  

Trump vestles viimaste seas Hiina presidendi Xi Jinpingiga, kellega tuli jutuks olukord Põhja-Koreas. Ameeriklane ütles hiinlasele, et midagi peab diktatuuririigiga ette võtma.

Ka täna varahommikul jätkusid Hamburgis meeleavaldused, protestijad süütasid autosid ja loopisid korrakaitsjaid esemetega. Politsei teatel on kohtumise ajal saanud viga 213 korrakaitsjat, arreteeritud on 143 inimest. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles