Kohtunik nõrgestas Trumpi reisikeeldu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderaalkohtunik Derrick Watson.
Föderaalkohtunik Derrick Watson. Foto: George F. Lee/AP/Scanpix

Hawaii osariigi föderaalkohtunik otsustas eile, et võimud ei saa rakendada valitsuse sissesõidukeeldu selle sihtmärgiks oleva inimese sugulastele, kaasa arvatud vanavanematele ja lapselastele.

Ülemkohus lubas valitsusel 30. juunil osaliselt jõustada sissesõidukeelu, mis kehtestati 90 päevaks Iraani, Liibüa, Süüria, Somaalia, Sudaani ja Jeemeni kodanikele ja 120 päevaks kõikidele põgenikele.

Ühendriigid väljastavad viisa põgenikele pereliikmetele või kuue riigi kodanikule vaid siis, kui tulijal on «lähedane suhe» mõne USA organisatsiooni või seal elavate isikutega. Ülemkohtu otsusele tuginevalt lubas valitsus väljastada viisa Ühendriikides viibiva isiku abikaasale, alaealisele või täiskasvanud lapsele, väimehele, miniale, vennale või õele. Hiljem lisati nimekirja ka kihlatu.

«Näiteks terve mõistus dikteerib, et lähedaste pereliikmete hulka kuuluvad ka vanavanemad,» ütles kohtunik Derrick Watson. «Tõepoolest, vanavanemad võivad olla lähedase pereliikme kehastus. Valitsuse määratlus jätab nad välja. Seda lihtsalt ei saa lubada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles