Trump: Valge Maja on täielik peldik (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekutöötaja Valge Maja ees.
Julgeolekutöötaja Valge Maja ees. Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Presidentidel on tihti keerulised suhted häärberitega, kuhu nad lukustatud on. USA president Harry Truman kutsus Valget Maja föderaalvanglate kroonjuveeliks, Barack Obama nimetas seda väga kenaks vanglaks, vahendab Newsweek. 

Ka nüüdsel Ühendriikide presidendil näib olevat residentsist välja kujunenud oma arvamus, mida ta on jaganud sõpradega oma golfiklubis New Jerseys, kus ta veedab rohkem aega kui Washingtonis. Tema arvates on Valge Maja näol tegemist tõelise peldikuga.

Mõnes mõttes pole tema hinnang täielikult vale, sest häärberit renoveeriti viimati 1950ndate alguses. Peale seda pole seal märkimisväärseid muutusi toimunud. Samas on Trumpi enese eelistused suhteliselt piiratud – ta eelistab kulda ja veel kulda kulla peal. Autor Fran Lebowitz kirjeldas Trumpi stiili kui vaeste ettekujutust rikastest: «Tegu on suhteliselt lihtsa süsteemiga: kuld tähendab rikkust. Sambad tähendavad rikkust, sest pankadel on sambad. Lühtrid tähendavad rikkust, sest nad on suured ja sätendavad.»

Valge Maja keeldus tunnistamast, et Trump kunagi neid sõnu ütles. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles