FBI ei saa Texase tulistaja telefoni lahti (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristid Texase baptistikirikus toimunud tulistamises hukkunute nimedega.
Ristid Texase baptistikirikus toimunud tulistamises hukkunute nimedega. Foto: MARK RALSTON/AFP/Scanpix

FBI ja teiste julgeolekuorganite tegevusetus Texase kirikus 26 inimest tapnud mehe telefoni lahtimuukimisel võib tuua kaasa olukorra, kus nüüd on juba hilja.

Umbes 48 tundi pärast veretööd Texase kirikus ei ole FBI ega teised julgeolekuorganid palunud Apple`ilt tulistaja iPhone`i ega internetikontosid lahti muukida.

26 inimese tapmises süüdistatava Devin Kelley telefon saadeti FBI Virginia osariigi laborisse, kuna kohalikud võimud ei suutnud seda avada.

Väidetavalt ei võtnud 48 tundi pärast tulistamist aga keegi Apple`iga ühendust, et firma saaks aidata Kelley telefoni või internetikontosid avada.

Viivitus on kõnekas seetõttu, et juhul kui Kelley kasutas telefoni turvakoodina sõrmejälge, oleks uurijad saanud seadeldise avamiseks surnu sõrme kasutada – kuniks telefoni ei ole vahepeal välja lülitatud või taaskäivitatud.

Kuid 48 tunni möödudes nõuavad sõrmejäljega lukustatud iPhone`id avamiseks turvakoodi sisestamist.

Kui Apple saab kohtuordeni alusel koostöökäsu, võib firma aidata korrakaitsjatel telefoni ja internetti salvestatud andmetele ligi pääseda.

Allika teatel ei olnud eilse seisuga Apple FBI-lt seadme avamiseks abi palunud. Samas ei ole teada, kas Apple sai kohtuordeni internetikonto avamiseks või üritas telefoni Kelley sõrmejäljega ise Apple`iga kontakteerumata avada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles