Eesti suursaadik Egiptuses: rünnak kuurorte otseselt ei mõjuta

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mošee minarett ja kirikutorn Egiptuses
Mošee minarett ja kirikutorn Egiptuses Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Scanpix

Egiptuses Siinai poolsaarel toimunud mošeerünnak otseselt kuurorte ei mõjuta, kinnitas Eesti suursaadik Egiptuses Sander Soone.

«Kahetsusväärselt käib siin sõda terrorismiga juba mitu aastat ja eriti just Põhja-Siinail. See oli küll viimase aja üks suuremaid rünnakuid ja selle tõttu eriline, aga väikese intensiivsusega sõda on seal kahjuks käinud juba vähemalt neli aastat,» selgitas Soone ERRile.

Põhja-Siinail on julgeolekutase juba niigi kõige kõrgemal astmel, aga mujal riigis Soone sõnul julgeolekumeetmete suurendamisest teateid ei ole ning ka Egiptuse kuurortides terrorirünnak turvaolukorda otseselt ei muuda.

«Nagu ütlesin, Põhja-Siinai suhteliselt väike ala on olnud terrorismivastase võitluse keskpunkt juba mitu aastat, aga kuurordid on toiminud, nii et praegu ei ole otseseid mõjusid kuurordipiirkondadele ette näha, aga loomulikult tuleb jälgida, mida toovad järgmised päevad,» ütles Soone.

Põhja-Siinail hukkus rünnakus mošeele vähemalt 235 inimest, kui mošees toimus plahvatus, mille järel tungisid relvastatud isikud hoonesse ja avasid seal tule.​

Välisministeerium soovitab võimalusel vältida Egiptusesse reisimist. Täielikult tuleks vältida reisimist Põhja-Siinaile ja kõikidele kõrbealadele Niilusest läänes. Linnades, sh Kairos, peaks säilitama külastamisel ettevaatlikkus, eriti massimeeleavalduste ja .kogunemiste korral ning neist eemale hoida, sh vältida kogunemisi kirikutes ja mošeedes ning nende läheduses.

Reise kuurortidest välja tuleks teha ainult turvatud konvoides. Võimalike terrorirünnakute sihtmärgiks on eeskätt Egiptuse julgeolekujõud, eriti politseijaoskonnad ja politsei ning sõjaväe kontrollpunktid. On esinenud üksikuid rünnakuid ka turistide vastu, seetõttu tuleks kuurortides olla tähelepanelik ning ettevaatlik. Kohapeal tuleks järgida kohalike ametivõimude juhiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles