Põhja-Koreas tähistati õnnestunud raketikatsetust (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong Un
Kim Jong Un Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea päevaleht Rodong Sinmun avaldas laupäeval terve seeria fotosid, millel tuhanded inimesed aplodeerisid Kim Il-sungi väljakul tähistades viimast õnnestunud raketikatsetust.

Pyongyangi riiklik meedia süüdistas Washingtoni ühtlasi tuumasõja soovimises, mida näitavad USA ja Lõuna-Korea korraldatavad ühisõppused.

«Me tähistame südamest raketi Hwasong-15 õnnestunud katsetust, mis näitas Põhja-Korea võimsust ja suurust kogu maailmale,» kirjutati ühel rahva seas hoitud plakatil.

Ühendriikide kaitseminister Jim Mattis ütles sel nädalal, et USA jätkab «järeleandmatut diplomaatiat» oma jõupingutustes lahendada Põhja-Korea kriis.

«Ma ei ole nõus ütlema, et diplomaatia pole toiminud,» lisas ta.

Mattis võttis sõna päev pärast seda, kui Põhja-Korea katsetas mandritevahelist ballistilist raketti Hwasong-15, mis suudab väidetavalt tabada kogu USA mandriosa.

Venemaa ja Hiina on teinud Korea poolsaarel pingete vähendamiseks ettepaneku, mille järgi Põhja-Korea peaks peatama raketi- ja tuumakatsetused ning USA ja Lõuna-Korea ühised sõjaväeõppused.

«Vene-Hiina algatus järgib nende otsuste sätteid ja vaimu, samal ajal kui tülipoolte - USA ja Põhja-Korea - jätkuvad vastastikused provokatsioonid uhuvad neid järjekindlalt laiali,» ütles reedel Venemaa föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles