Video: kahtlase kõne pidanud Trumpi ootab tervisekontroll (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump läbib järgmise aasta alguses terviseuuringud Walter Reedi sõjaväemeditsiini keskuses ja jagab tulemusi USA rahvaga, teatas Valge Maja. Uuringutele läheb Trump pärast seda, kui tema nädala keskel antud veidra diktsiooniga kõne andis märku terviseprobleemidest.

Trump pidas kolmapäeval kõne Iisraeli teemal ja pärast seda algasid meedias spekulatsioonid, mille kohaselt on presidendil tervisehäda või probleem hammastega. Pressisekretär Sarah Huckabee Sanders selgitas, et Trump oli kimpus kõigest kuiva kurguga. Samas lisas Sanders, et presidendil on järgmise aasta alguses plaanis põhjalik tervisekontroll läbida.

Trump nimetati ametisse 70-aastaselt. See tegi temast kõige vanema esimest ametiaega alustanud USA presidendi. Nüüdseks on Trump 71-aastane. Siiani pole ta avalikuks teinud andmeid oma tervise kohta.

Informatsioon presidendi tervise kohta on rahvani jõudnud harva. Valimiskampaania ajal eelmise aasta septembris avalikustas ta arsti poolt kirjutatud märkme, kus olid peal mõned terviseandmed. Samuti rääkis ta oma tervisega populaarse teledoktori Dr. Oziga.

Sanders ei osanud öelda, kas Trump kavatseb sarnaselt oma eelkäijatele läbida iga-aastase tervisekontrolli, aga kiitis presidendi tervist ja vastupidavust.

«Ma veetsin temaga 12 päeva Aasia ringreisil. Olenemata sellest, et ta on minust veidi vanem, on tal kaks korda rohkem energiat kui mul. Mina olen nüüd haigeks jäänud, temal pole viga midagi. Arvan, et ta on päris hea tervise juures,» ütles Sanders eelmisel nädalal.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles