USA pommirünnakus kahtlustatav mees tahtis tasuda õhulöökide eest ISISe vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27-aastane Bangladeshi päritolu Akayed Ullah.
27-aastane Bangladeshi päritolu Akayed Ullah. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

USA politsei informatsiooni kohaselt tunnistas New Yorgis eile torupommirünnaku korraldanud mees, et tegutses sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) innustusel ja soovis kätte maksta USA õhurünnakute eest ISISe vastu.

USA politsei andmetel oli ründajaks 27-aastane Bangladeshi päritolu Akayed Ullah. Brooklynis elav Ullah töötas varem taksojuhina.

USA ajakirjanduse teatel ütles Ullah uurijatele, et teda ajendasid ka jõuluaegsed rünnakud Euroopas, mistõttu ta valis plahvatuspaiga jõuluplakatite järgi metroojaama seintel.

Kuna pomm ei lõhkenud täielikult, sai plahvatuses viga vaid kolm inimest, kõige tõsisemalt ründaja ise. Keha külge seotud torupomm tekitas Ullah´ kehale ja kätete tõsiseid põletushaavu ja ta viibib raskes seisundis haiglas. Ülejäänud kolm kannatanut kurtsid kohinat kõrvus ja peavalu, ka metroojaam ei saanud tõsisemalt kannatada.

Ühendriikide president Donald Trump kutsus pärast rünnakut USA kongressi üles riigi migratsioonisüsteemi karmistamisele. Trumpi sõnul saabus Ullah Ühendriikidesse perede ühendamise programmi abiga, mida president on oma ametiajal üritanud tühistada. President avaldas lootust, et kongress tunnistab ühtlasi vajadust suurendada migratsiooni- ja tolliametnike arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles