HRW: Singapur karmistab sõnavabaduspiiranguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16-aastane Amos Yee Singapuri asutajat ja kristlust kritiseerinud video pärast isaga kohtusse suundumas.
16-aastane Amos Yee Singapuri asutajat ja kristlust kritiseerinud video pärast isaga kohtusse suundumas. Foto: ROSLAN RAHMAN/AFP/Scanpix

Singapur võtab vastu üha karmimaid seadusi sõnavabaduse ja rahvakogunemiste vastu, teatas inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch (HRW) täna avalikustatud raportis.

Majanduslikult eduka Singapuri sõnavabaduse standardid ei vasta rahvusvahelistele normidele, kritiseeris HRW. «Singapur esitab ennast moodsa riigina ja hea paigana, kus äri teha, kuid inimesed ennast demokraatlikuks nimetavas riigis ei peaks kartma kritiseerida valitsust ega võtta sõna poliitilistel teemadel,» sõnas HRW Aasia haru asejuht Phil Robertson.

Kõrge elatustasemega Aasia riiki on ka varem kritiseeritud teisitimõtlejate allasurumises, kuid Robertsoni hinnangul asus riik sõnavabadust piirama varasemast rohkem.

Novembris esitas Singapur ilma loata meeleavalduste korraldamise süüdistuse inimõigusaktivistile Jolovan Wham, kes mullu organiseeris kolm protestiaktsiooni.

Singapuris ei ole ilma politsei loata meeleavalduste korraldamine lubatud, välja arvatud kesklinna pargi ühes nurgas.

Augustis kaebas riik kohtusse Singapuri esimese peaministri Lee Kuan Yew pojapoja, sest ta kommenteeris valitsevas perekonnas puhkenud tüli ühes Facebooki-postituses.

Raportis toodi välja ka Singapuri juurdlus ühe uudisteportaali tegemistesse ning laimusüüdistus blogijale, kes kirjutas väikeriigi kodanike sotsiaal- ja majanduslikest probleemidest.

HRW kirjutas eelmise põhjaliku raporti Singapurist 2005. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles