Valgevene ülemkohus jättis jõusse kaks surmanuhtluse otsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristid Valgevene haudadel.
Ristid Valgevene haudadel. Foto: Vasily Fedosenko/Reuters/Scanpix

Valgevene ülemkohus arutas nn mustade kinnisvaramaaklerite kriminaalasja edasikaebust, kuid jättis surmaotsused muutmata.

«20. detsembril 2017 jättis ülemkohtu kriminaalkolleegium jõusse Magiljovi oblastikohtu 21. juuli 2017 otsuse Igar Geršankavi, Tattsjana Geršankava, Sjamjon Bjarežnõ ja Barõss Kalesnikavi kohta muutmata,» ütles kohtu pressisekretär Julia Ljaskava.

Magiljovi oblastikohus langetas nn mustade kinnisvaramaaklerite jõugu suhtes otsuse 21. juulil, mõistes kaks neist surma.

Magiljovi kohus tunnistas bande süüdi kuues mõrvas, tapmiste ettevalmistamises, kelmuses, röövimises, ametlike dokumentide hävitamises, lubamatus ettevõtluses ja hulgas muudes kuritegudes.

Geršankav ja Bjarežnõ mõisteti kokkuvõttes surma mahalaskmise läbi ühes kogu vara võõrandamisega, Geršankava 24 aastaks vangi ühes kogu vara võõrandamisega ja ettevõtluskeeluga viieks aastaks, Kalesnikav 22 aastaks ja üheks kuuks vangi ühes rahatrahvi ja kogu omandi võõrandamisega.

Ülemkohtu teatel leidsid tapatööd aset aastatel 2009-2015. Enne neid mõisteti Valgevenes surma tänavu vaid üks inimene.

Valgevene on ainus Euroopa riik, kus inimesi hukatakse. Mullu viidi täide neli surmanuhtlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles