Kanada saadab riigist välja Venezuela suursaadiku ja asjuri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada välisminister Chrystia Freeland.
Kanada välisminister Chrystia Freeland. Foto: Reuters / Scanpix

Kanada andis esmaspäeval Venezuela suursaadikule ja asjurile korralduse riigist lahkuda, süvendades diplomaatilist vastasseisu kaks päeva pärast seda, kui Caracas nõudis Kanada suursaadiku lahkumist Venezuelast.

"Vastuseks (president Nicolás) Maduro režiimi sellele sammule teen ma teatavaks, et Venezuela suursaadik Kanadas ei ole enam Kanadas teretulnud. Ma kuulutan ka Venezuela asjuri ebasoovitavaks isikuks," ütles Kanada välisminister Chrystia Freeland avalduses.

Ta märkis, et Venezuela suursaadik Wilmer Omar Barrientos Fernandez "oli juba Venezuela valitsuse poolt tagasi kutsutud protestiks Kanada sanktsioonidele Venezuela ametnike suhtes, kes on seotud korruptsiooni ja tõsiste inimõigusrikkumistega".

Venezuela teatas laupäeval, et Kanada asjur Caracase saatkonnas Craig Kowalik ja Brasiilia suursaadik Ruy Pereira ei ole enam teretulnud.

"Me otsustasime ebasoovitavateks isikuteks kuulutada pidevalt näägutavate, ebaviisakate ja ründavate sõnavõttudega esinevad diplomaadid," märgiti Venezuela põhiseadusassamblee teadaandes.

Kanada, USA, Euroopa ja enamus Ladina-Ameerika riikidest on mõistnud hukka demokraatia ja inimõiguste mahasurumise Venezuelas.

Reedel kehtestas Kanada uued sanktsioonid Madurole ja tema režiimi liikmetele inimõigusrikkumiste ja korruptsiooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles