Teherani ülikool otsib vahistatud tudengeid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Teherani ülikooli juures.
Meeleavaldused Teherani ülikooli juures. Foto: STR/AFP/Scanpix

Teherani ülikool üritab leida Iraanis puhkenud meeleavalduste käigus vahistatud tudengeid, et nad vahi alt vabastada.

«Kinnipeetud Teherani ülikooli üliõpilaste olukorra väljaselgitamiseks on loodud komisjon. Meie eesmärk on teha võimudega koostööd nende kiireima võimaliku vabastamise nimel,» sõnas Teherani ülikooli kultuurisuhete asekantsler.

Vahistatud tudengite täpset arvu ei ole teada. Kokku tapeti eelmisel kuul puhkenud meeleavalduste käigus 21 inimest. Iraani võimude sõnul on vahistatuid kokku 450, USA välisministeeriumi andmeil umbes tuhat.

Inimõigusorganisatsioon Amnesty International märkis, et paljud vahistatutest on tõenäoliselt rahumeelsed meeleavaldajad.

Eile kutsusid neli ÜRO inimõiguseksperti Iraani võime üles austama oma riigi kodanike sõnavabadust ja avaliku kogunemise õigust.

ÜRO Julgeolekunõukogu kogunes eile USA üleskutsel Iraani rahutusi arutama. Ametlikule istungile eelnes Venemaa taotletud arutelu suletud uste taga.

USA suursaadik ÜRO juures Nikki Haley hoiatas kohe istungi alguses, et maailm jälgib suure tähelepanuga Iraani võimude vastust valitsusvastastele meeleavaldustele.

«Iraan on vaatluse all, maailm jälgib, mida te teete,» ütles Haley.

Venemaa aga hoiatas ÜRO Julgeolekunõukogu Iraani siseasjadesse sekkumise eest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles