Iraani liider lubas vastust sionistidest välisvaenlastele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajatolla Ali Khamenei.
Ajatolla Ali Khamenei. Foto: AFP/SCANPIX

Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei süüdistas USAd ja Iisraeli valitsusvastaste meeleavalduste õhutamises.

Riigimeedia teatel toimuvad Iraanis rahvakogunemised valitsuse toetuseks. Sellele eelnesid aga 21 inimelu nõudnud valitsusvastased meeleavaldused.

Khamenei tänas režiimi toetuseks tänavatele tulnud inimesi, kes tema sõnul koondusid Iraani vaenlase kavade vastu. Khamenei väitis, et USA ja sionistid valmistusid väikelinnades meeleavaldusteks mitu kuud ning lootsid nende levimist pealinna Teherani. «See ei jää vastuseta,» rõhutas Khamenei.

«Raha [meeleavaldusteks] tuli Pärsia lahe rikastelt valitsustelt ning selle toimepanijad olid kriminaalsest silmakirjatsejate grupist,» ütles Khamenei, viidates keelustatud opositsioonirühmitusele Iraani Rahvamodžaheedid.

Khamenei sõnul kõlas valitsusvastastel meeleavaldusel hüüdlause «Ei kõrgetele elamiskuludele!», mis usujuhi sõnul meeldib kõigile. «Kuid inimesed, keda polnud palju, kaugenesid kiiresti, kui nad mõistsid tõelisi eesmärke,» lisas Khamenei.

Khamenei rõhutas, et tuleb eristada rahva õiglasi nõudmisi ning selle grupi metsikut ja destruktiivset tegevust. Õiguste eest võitlevatel meeleavaldustel pole mitte mingit pistmist koraani põletamise, islami solvamise, riigilipu solvamise ega mošeede põletamisega, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles