Kabuli hotellirünnakus hukkus vähemalt 18 inimest, sealhulgas 14 välismaalast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakus Kabuli luksushotellile Intercontinental hukkus vähemalt 18 inimest, neist 14 välismaalast, veretöö eest võttis vastutuse islamiliikumne Taliban.
Rünnakus Kabuli luksushotellile Intercontinental hukkus vähemalt 18 inimest, neist 14 välismaalast, veretöö eest võttis vastutuse islamiliikumne Taliban. Foto: www.hindustantimes.com

Rünnakus Kabuli luksushotellile Intercontinental hukkus vähemalt 18 inimest, neist 14 välismaalast, veretöö eest võttis vastutuse islamiliikumne Taliban.

«Surma sai 14 välismaalast ja neli afgaani,» ütles pühapäeval Afganistanis siseministeeriumi pressiesindaja Najib Danish.

Oma kodaniku hukkumisest on juba teatanud Ukraina.

Afganistani julgeolekujõududel kulus 13 tundi, kuni viimane ründaja tapeti. Ohvrite arv tõenäoliselt tõuseb.

Rangelt valvatud hotell on populaarne välismaalaste ja Afganistani ametnike seas.

«Tapetud 14 välismaalasest 11 olid Afganistani eralennufirma KamAir töötajad,» märkis Danish.

Veel kümme inimest, sealhulgas kuus julgeolekukujõudude liiget sai vigastada. Enam kui 150 inimest, sealhulgas 41 välismaalast õnnestus hotellist välja tuua.

Rünnak algas kell üheksa õhtul laupäeval, kui kuus relvastatud isikut suitsiidivestides hotelli tungis. Talibani kõneisiku Zabiullah Mujahidi sõnul oli rünnak algselt kavandatud neljapäeva õhtuks, kuid lükati edasi seal toimunud pulmade tõttu.

Taliban oli pea kuue aasta eest korraldanud sarnase rünnaku samale hotellile, mis ei kuulu rahvusvahelisse Intercontinentali hotelliketti.

Siseministeeriumi andmeil võttis kolme nädala eest hotelli julgeoleku tagamise üle erafirma. Ministeerium uurib, kuidas ründajatel õnnestus hotelli siseneda.

Klimkin: Kabuli hotellirünnakus sai surma kuus Ukraina kodanikku

Kabuli hotellirünnakus surma saanud 18 inimese seas oli kuus Ukraina kodanikku, ütles välisminister Pavlo Klimkin pühapäeval.

«Ma teavitasin presidenti kuue Ukraina kodaniku hukkumisest rünnakus Kabuli hotellile. Me teeme Afganistani korrakaitsejõududega tööd, et selgitada välja selle terrorirünnaku üksikasjad,» ütles Klimkin oma Twitteri mikroblogis.

Briti rahvusringhääling BBC teatas viitega kohalikule politseile, et hukkunute seas oli üheksa ukrainlast ning üks sakslane, üks kreeklane ja üks Kasahstani kodanik.

Hukkunuid mitmest riigist

Meediakanalite teatel oli hukkunute seas ka kaks Venezuela kodanikku, samuti üks sakslane, kreeklane ja Kasahstani kodanik

Foto: BBC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles