Viimsepäeva kell nihkus tänu Trumpi säutsudele keskööle lähemale (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsepäevakell.
Viimsepäevakell. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Maailm on hukatusele lähemal kui kunagi varem ja seda tänu Ühendriikide presidendi Donald Trumpi tegevusele sotsiaalmeedias, vahendab Guardian. 

Viimsepäeva kell on Chicago ülikooli teadusajakirja Bulletin of the Atomic Scientists juhtkonna poolt 1947. aastal loodud sümboolne sihverplaat, mis näitab kujundlikult, kui palju on jäänud aega inimkonnale saatusliku katastroofini. Mida lähemal on osutid keskööle, seda lähemal on teadlaste arvates inimkonda ohustav katastroof.

Nüüd näitavad kellaosutid kaks minutit südaööni. Nii lähedal keskööle on need seisnud vaid tuumaajastu alguspäevil.

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Teadlaste sõnul toob maailmale uut häda ja ohtu Ühendriikide valitsus, mis ei näi tuumapoliitika koostamiseks võimeline olevat. Seda osaliselt tänu presidendi harjumusele säutsuda solvavaid ja ründavaid sõnumeid vaenlastele, kaasa arvatud Põhja-Koreale.

Kellaosuteid liigutavad teadlased viitasid otseselt Ühendriikide läbikukkunud läbirääkimistele Venemaa ja Iraaniga. Nende sõnul on maailm ohtlikult lähedal tuumavõidurelvastumisele. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles