Moskva: kui USA lenduritel tekivad depressioon ja foobiad, ärge Vene piiri ääres lennake (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude hävitaja Su-27.
Vene õhujõudude hävitaja Su-27. Foto: AFP/SCANPIX

USA kaitseministeerium peaks lõpetama luurelennukite saatmise Vene piirile või naasma läbirääkimistele selliste lendude sooritamise viiside üle, ütles täna Vene kaitseministeerium.

«Õhujõud tagavad ka edaspidi Venemaa õhupiiri kaitse,» öeldi kaitseametkonnast, kommenteerides Pentagoni avaldust Vene hävitaja ohtlikust lähenemisest USA luurelennukile Musta mere kohal, kui Vene õhujõudude hävitaja Su-27 lendas 29. jaanuaril ameeriklaste vaatluslennuki EP-3E Aries II eest läbi kõigest viie jala ehk umbes pooleteise meetri kauguselt.

«Kui USA lendurites tekitab sellise tõsiasja teadvustamine depressiooni ja foobiaid, soovitame USA-l edaspidi välistada marsruudid Vene piiri lähedal või naasta läbirääkimistele selliste lendude reeglite üle,» ütles Vene kaitseministeerium.

«Kui USA lendurites tekitab sellise tõsiasja teadvustamine depressiooni ja foobiaid, soovitame USA-l edaspidi välistada marsruudid Vene piiri lähedal.»
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles