Pildid: Korsikal marssisid tuhanded rahvuslased (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsikal marssisid tuhanded nõudes saarele suuremaid õigusi.
Korsikal marssisid tuhanded nõudes saarele suuremaid õigusi. Foto: demorgen.be

Korsikal marssisid laupäeval tuhanded rahvuslased, kes nõudsid saarele suuremaid õigusi Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni visiidi eel.

Korraldajate hinnangul kogunes pealinnas Ajaccios tänavatele 25 000 inimest, kuid võimuesindajate andmetel oli arv palju tagasihoidlikum ehk nii umbes 6000.

«See on vaieldamatult lähiaastate kõige suurem rahvakogunemine. See on tohutu. See saadab korsiklastelt väga jõulise sõnumi. Ma loodan, et president kuulis, mida meil on öelda,» ütles rahvuslaste liider Gilles Simeoni.

Korsikal marssisid tuhanded
Korsikal marssisid tuhanded Foto: AFP

«Kaua elagu iseseisvusvõitlus!» karjusid meeleavaldajad muu hulgas.

Marsi ees sõitvat autot ehtisid kirjad, mis viitasid rahvuslaste ühele peamisele nõudmisele - vabastada iseseisvusvõitluse eest vangi mõistetud inimesed.

Korsika rahvuslased tahavad 320 000 elanikuga saarele suuremat autonoomiat, kuid erinevalt lähedalasuvast Katalooniast nad esialgu iseseisvust ei soovi.

Korsikal marssisid tuhanded
Korsikal marssisid tuhanded Foto: AFP
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles