Zuckerberg tunnistas Facebooki 14. sünnipäeval seniseid vigu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki kaasasutaja Mark Zuckerberg.
Facebooki kaasasutaja Mark Zuckerberg. Foto: Reuters/ScanPix

Facebooki kaasasutaja Mark Zuckerberg esines esmaspäeval enesekriitikaga, tunnistades paljusid vigu maailma suurima sotsiaalvõrgustiku ülesehitamisel.

"Aastate jooksul olen teinud igasuguseid vigu, mida vähegi võib ette kujutada," kirjutas ta oma leheküljel.

"Ma olen teinud kümneid tehnilisi vigu ja sõlminud halbu leppeid. Olen usaldanud valesid inimesi ja seadnud andekaid inimesi valesse rolli. Olen maha maganud olulisi trende ja olnud aeglane teistele reageerides. Ja olen käivitanud ühe nurjunud toote teise järel."

Postitus, mis peegeldab neid 14 aastat sestsaadik, mil Zuckerberg Harvardi tudengina Facebooki käivitas, on viimane omataolistest, kus tunnistatakse probleeme sotsiaalvõrgustikus, mille kasutajaskond on kasvanud umbes kahe miljardini, kuid mida süüdistakse ka valeinformatsiooni ja manipulatsiooni võimaldamises.

Viimastel nädalatel on Facebook avalikustanud samme, mille eesmärgiks on pöörata taas tähelepanu eelkõige peredele ja sõpradele, isegi juhul, kui inimesed seetõttu võrgustikus vähem aega veedavad.

"Põhjus, miks meie kogukond eksisteerib, ei seisne selles, et meil õnnestus vigu vältida," kirjutas Zuckerberg.

"Vaid sellepärast, et me usume, et see mida teeme on küllalt tähtis, et püüda lahendada meie suurimaid väljakutseid -- teades seejuures hästi, et me nurjume üha uuesti, kuid samas on see ainus tee edusamme teha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles