Medvedev selgitab lastele opositsiooni vajalikkust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev lasteaias.
Dmitri Medvedev lasteaias. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev selgitab oma ametlikul kodulehel kooliõpilastele opositsiooni ja sõltumatu meedia vajalikkust.

Leheküljel kids.kremlin.ru on võimalik lugeda artiklit «Mis on opositsioon ja miks me seda vajame?». «Täiskasvanud nimetavad poliitiliseks opositsiooniks neid inimesi, kes ei nõustu valitsuse arvamuste ja tegudega,» selgitatakse presidendi kodulehel.

Ka leitakse, et opositsiooni roll on tuletada võimudele pidevalt meelde nende vastutust kodanike ees ning teavitada sõltumatut meediat võimulolijate tehtud vigadest. Samas ei mainita artiklis, et opositsioonil on õigus rahumeelselt oma meelt avaldada.

«Me püüame lastele selgitada, et normaalses demokraatlikus riigis opositsioon mitte ainult ei takista, vaid aitab valitsust,» selgitas kodulehel avalikustatud teksti autor, tuntud lastekirjanik ja stsenarist Grigori Oster gazeta.ru´le.

Lääneriigid ja inimõigusorganisatsioonid on Venemaad aga teravalt kritiseerinud selle eest, et riigis tapetud ajakirjanike mõrvareid pole suudetud välja selgitada ja kohtu ette tuua. Samuti heidetakse Venemaale ette korruptsiooni, opositsiooni meeleavalduste vägivaldset laialiajamist, sõnavabaduse puudumist ja demokraatlike institutsioonide toimimise puudulikkust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles