Valge Maja: vaatame esmalt, kas Pyongyang suhtub kõnelustesse tõsiselt (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Chris Kleponis - CNP / MEGA/Scanpix

Valge Maja teatas pühapäeval pärast Põhja-Korea teadet valmisolekust pidada USAga läbirääkimisi, et kavatseb välja selgitada, kas Pyongyang suhtub kõnelustesse tõsiselt.

Ühendriikide president Donald Trump on endiselt pühendunud «täieliku, kontrollitava ja pöördumatu denukleariseerimise» saavutamisele Korea poolsaarel, ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders.

Tema sõnul on USA, Lõuna-Korea ja teised ühel meelel, et Põhja-Korea loobumine tuumarelvadest peab olema igasuguste stalinistliku režiimiga peetavate kõneluste tulemus.

Soul teatas pühapäeval, et Lõuna-Koreas taliolümpiamängude lõputseremoonial osalenud Pyongyangi delegatsioon on valmis Ühendriikidega kõnelusi pidama.

Lõuna-Korea presidendi kantselei teatel nõustus Põhja-Korea delegatsioon kohtumisel Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga sellega, «et Koreade vahelised läbirääkimised ja Põhja ning USA suhted peaksid paranema koos».

Sandersi sõnul peab Trumpi «maksimaalse surve kampaania» Põhja-Korea suhtes jätkuma seni, kuni riik loobub oma tuuma- ja raketiprogrammidest.

Trump tegi reedel teatavaks uued sanktsioonid, mis puudutavad rohkem kui 50 Põhja-Koreaga seotud laevakompaniid, laeva ja kaubandusettevõtet. Paketti nimetati kõigi aegade rängimateks sanktsioonideks tuumaprogrammi arendavale Põhja-Koreale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles