Hollandis redutav Saakašvili tahab jälle Gruusia presidendiks saada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: ROB ENGELAAR/AFP/SCANPIX

Gruusia endine president Mihheil Saakašvili pöördus Amsterdamist Ühtse Rahvusliku Liikumise, oma erakonna poole Gruusias, ja kutsus seda üles alustama läbirääkimisi teiste erakondadega, et esitada oktoobris toimuvatel presidendivalimistel opositsiooni poolt ühine kandidaat.

«Peame naasma võimule veel 2018. aastal. Kuidas seda teha? Peame võitma presidendivalimised ja selle taustal kukutama Bidzina Ivanišvili valitsuse (endine peaminister ja miljardär, keda opositsioon peab Gruusia tegelikuks valdjaks - toim.), kukutama tema feodaalse õukonna,» ütles Saakašvili videopöördumises aatekaaslaste poole, mille edastas ka Gruusia meedia.

Üks Ühtse Rahvusliku Liikumise juhte Nika Melia ütles täna ajakirjanikele, et konsultatsioonid teiste opositsioonierakondadega juba käivad, kuid ei täpsustanud, millistega nimelt.

Mõni Gruusia opositsioonierakond, mis ei saanud 2016. aasta parlamendivalimistel kokku isegi üht protsenti hääli, teatas ajakirjanikele, et mõttel on jumet ja seda tuleb kaaluda. Suuremad opositsiooniparteid keeldusid Saakašvili ja tema erakonna pakkumisest.

Hetkel Hollandis viibiva Saakašvili deporteerisid Ukraina võimud veebruaris Poola ja kehtestasid talle kolme aasta pikkuse sisenemiskeelu riiki.

Kiiev süüdistab Ukrainas Odessa kuberneri ametit pidanud Saakašvilit katses korraldada endise Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši toetusel riigipööre.

Saakašvili on tagaotsitavaks kuulutanud ka Gruusia valitsus. Ekspresidendi enda väitel on kõik süüdistused poliitiliselt motiveeritud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles