Florida karmistas relvaühingut eirates seadusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolautomaatpüssid USA relvapoodides.
Poolautomaatpüssid USA relvapoodides. Foto: ROBYN BECK/AFP/Scanpix

USA Florida osariigi seadusmehed eirasid Riikliku Tulirelvade Assotsiatsiooni (NRA) vastuseisu ja karmistasid tulirelvade ostmise reegleid ning lõid programmi, mille käigus hakatakse relvastama mõningaid piirkonna koolitöötajaid vahendab Washington Post.

Tegu on ajalooliselt relvi pooldanud osariigi vastusega Parklandi keskkoolis aset leidnud tulistamisele.

Eelnõu võeti osariigi valitsuses vastu 67 poolthäälega. Sellele oli vastu 50 valitsusliiget. Selle kohaselt tõstetakse relvade ostmise miinimumvanus 21 eluaastale. Pikkade püssipäradega tulirelvade ostmiseks kehtestati kolmepäevane ooteaeg.

Parklandi keskkoolis aset leidnud tulistamises hukkunute mälestamine. 
Parklandi keskkoolis aset leidnud tulistamises hukkunute mälestamine. Foto: STRINGER/REUTERS

Lisaks eraldati eelnõuga koolide julgeoleku parandamiseks miljoneid dollareid ja algatati programm, millega asutakse välja õpetama ja relvastama osasid koolitöötajaid.

Ühendriikide senatis arutelusid relvaseaduse üle plaanitud ei ole ja tulirelvade ostmiseks vajaliku föderaalse taustakontrolli parandamise eelnõu käiku laskmine on peatatud. Ainus, mille üle järgmisel nädalal hääletada kavatsetakse on uus programm, millega soovitakse eraldada raha õpetajate ja õpilaste koolitamiseks, et nad oskaksid tuvastada võimalikke konfliktiolukordi.

Ühendriikide president Donald Trump ei ole esitanud enda koolide julgeoleku kava. Algselt toetas ta mõtet relvastada õpetajad ja tõsta mõnede relvade ostmiseks nõutud vanusepiirangut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles