Trump usub Põhja-Korea kohtumise kordaminekusse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpiz

USA president Donald Trump on veendunud, et Põhja-Korea hoidub raketikatsetustest riikidevahelise kohtumise ajal ja see saab olema väga edukas.

President kirjutas sotsiaalmeedias, et Põhja-Korea pole teinud katsetusi alates novembrist ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un olevat lubanud nendest hoiduda ka kohtumiste ajal.

«Ma usun, et ta peab oma lubadustest kinni,» sõnas Trump. Hiljem ennustas president kõnelustele Põhja-Koreaga suurt edu.

«Ma arvan, et Põhja-Koreaga sujuvad asjad väga hästi. Ma mõtlen, et meid saadab suur edu ja sellest saab midagi väga edukat. Meil on selleks palju toetust,» ütles Trump ajakirjanikele.

Trump jahmatas sel nädalal maailma, võttes vastu Põhja-Korea juhi Kimi Jong-uni kutse kohtuda hiljemalt mais. Tegemist on ootamatu pöördega pärast kuid kestnud teravuste vahetamist ja suhete pingestumist.

Kim lubas sel nädalal omakorda, et varahommikused telefonikõned raketikatsetustest ei hakka enam Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini und häirima.

Eelmisel aastal tegi Pyongyang 20 ballistilise raketi katsetust, peaaegu kõik varahommikul.

«Ma langetasin täna otsuse ja president Mooni und ei häirita enam varahommikuste äratustega,» vahendas Souli presidendipalee naaberriigi liidri sõnu.

Kim nõustus kohtuma aprillis Mooniga ja avaldas soovi kohtuda ka USA presidendiga, et arutada Korea poolsaare tuumavabaks muutmist. Kim lubas kõneluste ajal ühtlasi tuuma- ja raketikatsetustest hoiduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles