Kohtumine Kim Jong-uniga: kas Trumpi järjekordne reality-show?

Neeme Raud
, ajakirjanik, New York-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotod Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist ja USA presidendist Donald Trumpist.
Fotod Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist ja USA presidendist Donald Trumpist. Foto: STR/AFP/Scanpix

President Donald Trumpi konservatiivne lemmikkanal Fox News väitis küll, et Valge Maja on Põhja-Korea liidriga plaanitava tippkohtumise suhtes ettevaatlikult optimistlik, kuid eilsetes telejutusaadetes – nädala poliitikat vaetakse USAs just pühapäeva hommikuti – ja kirjutavas meedias oli toon pigem vastupidine: ettevaatlikult negatiivne.

President Donald Trumpi konservatiivne lemmikkanal Fox News väitis küll, et Valge maja on Põhja-Korea liidriga plaanitava tippkohtumise suhtes ettevaatlikult optimistlik, kuid eilsetes telejutusaadetes – nädala poliitikat vaagitakse USAs just pühapäeva hommikuti – ning kirjutavas meedias oli toon pigem vastupidine: ettevaatlikult negatiivne.

USA kaitseminister Jim Mattis ja rahvusliku julgeolekunõustaja H.R. McMaster hoiatasid Trumpi, et sellisel äkk-diplomaatial võivad olla varjuküljed. Eriti arvestades Põhja-Korea edeva liidri soovi end Trumpiga samal pulgal näidata. Kuid Trump pidas kõhutundega otsustamist igati õigeks - ootamatu üllatus on üks tema lemmikstrateegiatest. Kõhklevatele abidele vastas ta, et teab, teab ise kõike, ka ohte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles