Hispaanias poisi tapnud naine väitis, et ründas last enesekaitseks kirvega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ana Julia Quezada tunnistas üles kaheksa-aastase Gabriel Cruzi tapmise.
Ana Julia Quezada tunnistas üles kaheksa-aastase Gabriel Cruzi tapmise. Foto: twitter.com

Hispaanias Almería provintsis veretöö toime pannud naine teatas, et lõi poissi enesekaitseks kirvega ja kägistas šokiseisundis teadvusetu lapse.

Kaheksa aasta vanuse Gabriel Cruzi mõrva ainus kahtlusalune Ana Julia Quezada tunnistas oma teo üles ning teeb advokaatide sõnul juurdlusega koostööd.

Quezada väitel tuli Gabriel koos temaga autosse, et nad saaksid minna Rodalquilari lähedal asuvale poisi isa kinnistule maja värvima, kuhu paar pidi koos kolima.

Sinna jõudes sai Quezada väitel poiss aga tema peale vihaseks ja ründas teda kirvega. Naine väitis uurijatele, et lõi poissi enesekaitseks kirve tömbi otsaga, mille peale poiss teadvuse kaotas.

Paanikaseisundis kägistas naine poisi surnuks, võttis riidest lahti ja peitis surnukeha veehoidlasse.

Hoolimata kaevetöödest ei ole politsei veel kirvest leidnud, kuid poisi riided avastati mõrvapaigast 30 kilomeetri kauguselt Retamari asulast prügikonteinerist. Quezada peitis poisi riided millagi nende 12 päeva jooksul, mil Gabriel oli kadunuks kuulutatud.

Korrakaitsjad, kes olid naist jälgima asunud, avastasid eile, kuidas naine tõstis surnukeha välja perekonna kinnistul asuvast veehoidlast ja üritas seda garaaži toimetada. Korrakaitsjad vahistasid Quezada auto juures.

Guardia Civili töötajad hoidsid 43-aastasel Quezadal silma peal, kuna tema käitumine pärast kasupoja kadumist 27. veebruaril Lõuna-Hispaanias Almería provintsis asuva kodu lähikonnas oli äratanud kahtlusi.

Gabrieli isa Ángel Cruziga suhtes olnud naine oli uurijate hinnangul tundunud lapse otsingute ajal ebastabiilne.

Lisaks politseile oli naist lapse kadumisega seostanud juba pikalt ka Gabriel Cruzi perekond.

Täna olid Gabrieli matustele Almería katedraali juurde kogunenud korrakaitsjate hinnangul umbes 3000 inimest, kes avaldasid lahkunud poisi perekonnale toetust.

Hispaania politsei on nüüd asunud uuesti uurima ka Quezada enda lapse surma 1996. aasta märtsis, kui tema nelja-aastane tütar Ana kukkus Põhja-Hispaanias Burgose linnas väidetavalt seitsmendalt korruselt aknast alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles