Agar pagar sai Prantsusmaal karistada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värsked baguette'id.
Värsked baguette'id. Foto: Eric Gaillard / Reuters / Scanpix

Prantsusmaal määrati 3000-eurone trahv pagarile, kes võimude hinnangul töötas liiga innukalt.

Lusigny-sur-Barse’is tegutsev pagar Cédric Vaivre jäi töökaitseametnikele silma mullu suvel sellega, et avas äri seitse päeva nädalas. Sealsed seadused käsivad aga vähemalt ühel päeval nädalas puhata.

2000 elanikuga linna elanikud ja meer astusid seepeale Vaivre’i eest välja. «Turismipiirkonnas tundub hädatarvilik, et me saaksime hoida suvel ärid avatuna kõigil päevadel. Kui turistid tulevad, pole midagi hullemat kui kinnised poed,» leidis linnapea Christian Branle.

«Peab olema mingi terve mõistus, me asume piirkonnas, kus pole palju konkurentsi, laske inimestel töötada, kui külalised ootavad teenindust,» sõnas meer.

Piirkondlikud seadused lubavad ka erandeid kuue päeva reeglisse. 2016. aastani Vaivre’i pagariäril see ka oli, kuid 2017. aastal luba seitse päeva nädalas töötada enam ei antud.

Siiani agar pagar trahvi ära maksnud pole, lootuses, et ehk aitab avalikkuse tähelepanu tal töökuse eest karistatud saamist vältida.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles