USA viisa taotlejatel tuleb avalikustada sotsiaalmeedia kasutus (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp
USA lipp Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

USAsse reisijatel tuleb peatselt hakata avalikustama oma sotsiaalmeedia kontod, varasemad telefoninumbrid ja e-posti aadressid.

See meede võib puudutada umbes 10 miljonit inimest aastas.

USA välisministeeriumi reedel avaldatud plaani kohaselt esitatakse viisataotlejatele nimekiri sotsiaalmeedia platvormidest.

Taotlejatel tuleb näidata, milliseid platvorme nad kasutavad ning esitada oma identiteedid neil platvormidel viimase viie aasta jooksul.

Lisaks soovitakse andmeid viimase viie aasta jooksul kasutatud telefoninumbrite ja e-posti aadresside kohta ning infot rahvusvahelistest reisidest.

Meetmed puudutavad nii DS-260 kui DS-160 viisataotlusi.

Eelmisel rahandusaastal taotles 559 536 inimest USA immigrandi viisat ning 9 681 913 inimest külastusviisade eri vorme. Reedel avalikustatud meetmed ei puuduta diplomaatilisi ega ametireise.

60 päeva jooksul on nüüd asjast huvitatud organitel võimalus esitada kommentaare uue reeglistiku muutmiseks, mis võetakse arvatavasti vastu 29. mail.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles