Vietnam vahistas korruptsioonijuurdluse käigus mitu endist ametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja ehitus Vietnami pealinnas Hanois. Pilt on illustreeriv.
Kortermaja ehitus Vietnami pealinnas Hanois. Pilt on illustreeriv. Foto: KHAM/KHAM

Vietnami võimud andsid korralduse vahistada mitu endist kõrget ametnikku ja politseinikku, kellel on väidetavalt sidemed Singapuris kinni võetud ja tagasi Vietnami toimetatud kinnisvaraarendajaga.

Politsei teatel uuritakse üha laieneva korruptsioonijuurdluse raames seitset isikut. Kõige prominentsem neist on Vietnami suuruselt neljandat linna Danangi aastatel 2006-2011 juhtinud Tran Van Minh. Ta nimetati tookord ka kommunistliku partei personalikomitee asejuhiks. Trani süüdistatakse rikkumistes riigivara haldamisel ka kasutamisel, kahju tekitamises ning maa haldamise riiklike reeglite rikkumises.

Endist politsei kindralleitnanti Phan Huu Tuani, kes on luureteenistuse üldosakonna endine asejuht, süüdistatakse riigisaladuste tahtlikus avalikustamises.

Veel neli Danangi endist või praegust ametnikku on pandud uurimise ajaks koduaresti, samuti üks endine politseiametnik, kes töötas avaliku julgeoleku ministeeriumis.

Kahtlusalustel on väidetavalt sidemed kinnisvaraarendaja Phan Van  Anh Vuga, endise kõrge luureohvitseriga, kes võeti jaanuaris Singapuris kinni seoses valeidentiteedi kasutamisega.

42-aastast Vud kahtlustati esialgu riigisaladuste avalikustamises, kuid nüüd uuritakse ka maksudest kõrvalehoidmist ja võimu kuritarvitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles