Iraagis tabati varitsuses viis kõrget Islamiriigi komandöri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõjaväelased.
Iraagi sõjaväelased. Foto: twitter

Iraagis tabati viis äärmusrühmituse Islamiriik (IS) komandöri, kes olid USA luureteenistuse abiga Süüriast Iraaki meelitatud.

Iraagi meedia sõnul on viie mehe näol tegu ühtede kõige tagaotsitavamate IS-i sõdalastega. Telepildis näidati džihadiste Saddam al-Jammelit, Mohamed al-Qadeeri, Ismail al-Eithawit, Omar al-Karboulit ja Essam al-Zawbaid kollastes vanglariietes.

New York Timesi teatel tabati äärmuslased välkoperatsiooni käigus koostöös USA luureteenistustega.

Iraagi peaminister Haider al-Abadi teatas eelmisel kuul, et võtab tarvitusele kõik võimalikud meetmed Süürias asuvate äärmuslaste tabamiseks. Iraagi õhujõud on korraldanud viimase aasta jooksul mitmeid õhurünnakuid IS-i positsioonidele Süürias.

Eelmise aasta detsembris kuulutas peaminister lõplikku võitu äärmusrühmituse üle, mis kontrollis 2014. aastal kolmandikku Iraagi territooriumist. Samas korraldavad Süürias asuvad äärmuslased endiselt Iraagis piiriüleseid rünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles