Lõuna-Korea nimetas Põhja-Korea otsust kahetsusväärseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles hiljuti kohtusid Lõuna-Korea president Moon Jae-in ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un ning kõndisid käesikäes Panmunjom külas.
Alles hiljuti kohtusid Lõuna-Korea president Moon Jae-in ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un ning kõndisid käesikäes Panmunjom külas. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Lõuna-Korea nimetas kahetsusväärseks Põhja-Korea otsust tühistada tänaseks kavandatud kõrgetasemeline kohtumine Pyongyangi ja Souli esindajate vahel ja nõudis viivitamatut kõneluste juurde naasmist.

Lõuna-Korea ühinemisministeeriumi eestkõneleja Baek Tae-hyun ütles, et otsus on vastuolus eelmise kuu tippkohtumisega, kus lubati muu hulgas Korea poolsaare täielikku tuumavabaks muutmist.

Põhja-Korea ähvardas teisipäeval ühtlasi USA ja Lõuna-Korea ühisõppuste tõttu Kim Jong-uni ja Donald Trumpi tippkohtumise ärajätmisega.

Iga-aastased USA ja Lõuna-Korea ühisõppused Max Thunder algavad reedel ja kestavad kaks nädalat.

KCNA teatas, et õppuste näol on tegemist provokatsiooniga, sest seal harjutatakse rünnakut Põhja-Korea vastu ja see on vastuolus Korea poolsaarel aset leidnud «positiivsete poliitiliste arengutega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles