Trump: Venezuela vabastas vangistatud ameeriklase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Andrew Harrer / Sipa USA / Scanpix

USA president Donald Trump teatas, et Venezuela on vabastanud vanglast ameeriklase, kelle ta võtab täna õhtul Valges Majas vastu.

Trump ei avaldanud säutsus vabastatud Ühendriikide kodaniku nime, kuid Utah´ osariigi senaatori Orrin Hatchi sõnul vabastati Utah´st pärit Joshua Holt, kes vahistati Venezuelas kaks aastat tagasi peatselt pärast riiki saabumist.

«Head uudised ameeriklasest pantvangi vabastamise kohta Venezuelas,» säutsus Trump. Ta «peaks maanduma D.C.-s täna õhtul ja tulema Valgesse Majja koos perekonnaga umbes kell 7 õhtul (Eesti aja järgi kell 2 ööl vastu pühapäeva). Suur Utah rahvas on selle üle väga rõõmus!»

Holt vabastati pärast seda, kui USA senati välissuhete komitee esimees Bob Corker kohtus reedel Caracases Venezuela presidendi Nicolás Maduroga, kes kuulutati sel nädalal pärast vastuolulisi valimisi teiseks ametiajaks presidendiks.

Hatch ütles, et Holt on teel Ühendriikidesse, ja tänas Corkeri «otsustavaid jõupingutusi».

Ameeriklasest misjonär võeti kinni süüdistatuna valitsusvastase vandenõu kavandamises. Teda hoiti Caracase lähedal Helicoide vanglas, kus Venezuela luureteenistus Sebin hoiab poliitvange.

Holt ilmus avalikkuse ette varem sel kuul vangistatud opositsiooniaktivistide korraldatud vanglaprotesti ajal avaldatud videos, kus ta kutsus USA valitsust aitama tal vanglast vabaneda.

Venezuela valitsus vabastas reedel läänepoolses Zulia osariigis vangis hoitud 20 aktivisti.

Maduro valiti teiseks ametiajaks presidendiks 20. mai valimistel, mida opositsioon boikottis ning USA ja suur osa rahvusvahelisest kogukonnast peab mittelegitiimseks.

USA ja Venezuela suhted on pingelised alates 1999. aastast ning Caracas ja Washington pole vahetanud suursaadikuid alates 2010. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles