Siseminister: Itaalia ei saa olla Euroopa pagulaslaager (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister ja asepeaminister Matteo Salvini.
Itaalia siseminister ja asepeaminister Matteo Salvini. Foto: Orietta Scardino / AP / Scanpix

Siseminister Matteo Salvini ütles eile, et Itaalia ei tohi muutuda Euroopa pagulaslaagriks ning protsessi peatamiseks on tarvis tervet mõistust.

«Sitsiilia ei saa olla Euroopa pagulaslaagriks,» ütles Salvini Sitsiilia linnakeses Pozzallos migratsioonikeskuse külastamise järel rahvale kõneledes.

«Mitte keegi ei võta minult veendumust, et ebaseaduslik sisseränne on äritegevus ja nähes inimesi teenimas raha laste pealt, kes lähevad surema, ajab mind raevu,» lisas minister.

Itaaliasse saabus alles reede õhtul päästelaeva pardal 158 ebaseaduslikku sisserändajat. Migrandid toimetas Sitsiilia rannikule prantslaste abiorganisatsiooni laev Aquarius.

Salvini on lubanud esimese asjana muuta riigi migratsioonipoliitikat. Minister ütles ajakirjanikele, et ta tahab vähendada Itaaliasse saabuvate migrantide arvu, suurendada deporteerimist ja kärpida riigi kulutusi migrantidele.

Valitsuse moodustanud erakonnad on lubanud peatada ebaseadusliku migratsiooniäri ja astuda samme smugeldajate võrgustike lõhkumiseks. Samuti tahab uus valitsus kiirendada ebaseaduslike sisserändajate väljasaatmist.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles