Mürk määriti Skripali ukselingile vähem kui ööpäev varem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Skripali maja Salisburys.
Sergei Skripali maja Salisburys. Foto: Andrew Matthews / PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritannia politsei arvates määriti endise Vene topeltagendi Sergei Skripali Salisbury kodu ukselinki mürgiga mitte rohkem kui ööpäev enne tema enesetunde halvenemist, kirjutas täna Briti päevaleht The Guardian.

Ajalehe teatel kanti närvimürki uksepidemele pärast tütar Julia saabumist isa juurde 3. märtsil.

Teate kohaselt ei väljunud neiu majast kuni 4. märtsi veerand kümneni hommikul, kui nad isaga Salisburysse linna jalutama läksid. Nad leiti kell 16.15 Salisburys teadvusetuna pargipingilt.

Ajaleht märkis, et ajaraami tuvastamine võimaldas uurijatel keskendada ressursid süüdlaste otsimisele.

Lisaks edastas leht, et politseinik Nick Bailey, kes samuti mürgituse sai, kuulus 4. märtsil Skripalite maja läbiotsijate hulka.

Scotland Yard edastas ennist, et politseil on mitu uurimissuunda ja neid ei arutata neid avalikult. Praegu tegutseb Salisburys umbes 100 terroritõrjujat.

Politsei on kuulanud üle umbes 900 tunnistajat ja vaadanud läbi umbes 4000 tundi valvekaamerate salvestusi. Kogutud on 2300 asitõendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles