Kosovos vahistati NATO vägedele rünnakut kavandanud paar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO sõjaväelased eelmise aasta Saber Strike õppusel.
NATO sõjaväelased eelmise aasta Saber Strike õppusel. Foto: Petras Malukas / AFP/ Scanpix

Kosovos vahistati kaks isikut, kes kavandasid rünnakut riigis viibivatele NATO üksustele ning terroriakte Belgia ja Prantsusmaa linnades.

Kosovo prokuratuur teatas, et mees ja naine vahistati pärast telefonikõne pealtkuulamist, kus paar arutas terrorirünnaku ettevalmistamist lõhkeaineid täis autoga.

Rünnakud oleks pidanud toimuma NATO juhitud Kosovo väeüksuste vastu ning avalikes kohtades Belgias ja Prantsusmaal. Kahtlusalused vahistati 6. juunil.

Mees tuvastati 26-aastase Belgia kodanikuna, kes elas koos 25-aastase naisega Kosovo pealinnas Pristinas. Prokuröri sõnul valmistas mees ette rünnakuid Belgias ja Prantsusmaal.

Politsei vanemametniku sõnul salvestasid võimud paari telefonikõnesid, kus kahtlusalused oma plaane arutasid. Ametnik lisas, et juurdlust on laiendatud ka teiste kahtlusaluste tabamiseks.

Kosovos asub ligi 4500 NATO sõjaväelast, lisaks on riigis ka Euroopa Liidu ja ÜRO diplomaatilised ja julgeolekumissioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles