Trump nimetas kuulsat fotot G7 kohtumiselt valeuudiseks (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel vestlemas USA presidendi Donald Trumpiga G7 kohtumise ajal Kanadas. Nende ümber seisavad teised suurriikide liidrid. Foto avaldas 9. juunil Twitteris Saksa valitsuse kõneisik Steffen Seibert ning selle autoriks on Saksa valitsuse fotograaf  Jesco Denzel. Jäädvustus sai kuulsaks kui USA ning teiste G7 riikide vastasseisu sümbol.
Saksa liidukantsler Angela Merkel vestlemas USA presidendi Donald Trumpiga G7 kohtumise ajal Kanadas. Nende ümber seisavad teised suurriikide liidrid. Foto avaldas 9. juunil Twitteris Saksa valitsuse kõneisik Steffen Seibert ning selle autoriks on Saksa valitsuse fotograaf Jesco Denzel. Jäädvustus sai kuulsaks kui USA ning teiste G7 riikide vastasseisu sümbol. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump kirjutas sotsiaalmeedias, et fotod poolteist nädalat tagasi Kanadas toimuvalt G7 kohtumiselt jätavada vale mulje, nagu oleks arutelud maailma liidrite vahel kulgenud mõrus meeleolus.

«Palun klaarige ära see valeuudis! Nad näitavad leppe üle läbirääkimisest ainult halbu fotosid (mis viitavad vihale) – samal ajal kui mina küsin asju, mida ükski teine Ameerika president ei küsiks!» kurjustas Trump Facebookis.

Postitusele lisas USA riigipea terve rea fotosid, kus maailma juhtivate riikide liidrid on üksteise seltsis heatujulised.

8.–9. juunini Kanadas Charlevoix's toimunud G7 tippkohtumist, mille ühisavaldusega USA lõpuks ei ühinenudki, on jäänud ilmestama foto, kus keskset rolli mängivad Trump ja kohtumisel lepitaja rollis olnud Saksamaa liidukantsler Merkel, kes nõjatub lauale ja paistab Trumpi hurjutavat.

Samal ajal istub USA president sellise näoga, mis annab aimu, et tal pole kantsleri jutust sooja ega külma.

Foto autor on Saksamaa valitsuse fotograaf Jescko Denzel ja esimesena laadis selle sotsiaalmeediasse üles Merkeli pressisekretär Steffen Seibert.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles