Süüria mässulised on Moskva pakutud lepete suhtes eri meelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväed Daraa linna lähistel.
Süüria valitsusväed Daraa linna lähistel. Foto: AFP / Scanpix

Süüria lõunaosa mässulised on eri meelt küsimuses, kas võtta vastu valitsusrežiimi toetaja Venemaa pakkumine, millega opositsiooni kontrolli all olevad linnad läheksid valitsuse kätte.

Pärast kõnelusi Moskvaga on mitmed mässuliste piirkonnad nõustunud linnade üleandmisega valitsuse kätte, et vastutasuks lõpetataks ligi kaks nädalat kestnud raevukaid õhurünnakuid. 

Linnade üleandmisega on režiimiväed enda kontrolli all olevat territooriumi Daraa provintsis kahekordistanud.

Osa opositsioonist on kokkuleppest siiski keeldunud. Täna tehtud avalduses teatas opositsiooni delegatsiooni tsiviilpool, et nad loobusid kõnelustest.

«Me ei osalenud tänastel läbirääkimistel. Me ei ole osalised üheski kokkuleppes,» märgitakse avalduses, millele on alla kirjutanud läbirääkija Adnan Musalima.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas täna, et mässuliste seas valitsevad erimeelsused küsimuses, kas Venemaa pakutud tingimused vastu võtta. Pakutud leppega loovutaksid mässulised raskerelvad ja nende aladel jätkaksid tööd Süüria riigiasutused. Põgenenud perekonnad võiksid Vene sõjaväepolitsei pakutavate tagatistega koju tagasi pöörduda.

Režiimi kontrolli alla langes laupäeval kaheksa ja pühapäeval veel viis linna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles