Meedia: Pompeo viis Kim Jong-unile kingiks CD lauluga «Rocket Man»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA välisminister Mike Pompeo.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA välisminister Mike Pompeo. Foto: / AP/Scanpix

USA välisminister Mike Pompeo võttis Põhja-Koreasse selle juhile Kim Jong-unile kingiks kaasa CD Elton Johni lauluga «Rocket Man» («Raketimees»),  edastas täna Lõuna-Korea leht Chosun Ilbo.

Chosun Ilbo märgib, et Pompeol on kaasas ka teine kink, USA presidendi Donald Trumpi kiri.

Washingtoni allikate sõnutsi peegeldavad need Trumpi ootust, et Kim täidab oma Singapuri tippkohtumisel antud lubadused.

Laul «Rocket Man» tuli Trumpi ja Kimi kohtumisel jutuks, kui viimane mainis, et Trump nimetas teda mullu pingete tipus raketimeheks, ütles allikas.

«Trump küsis siis, kas Kim ei teagi seda laulu, ja Kim vastas, et ei,» märkis ajaleht.

Leht märkis, et enne Pompeo Pyongyangi siirdumist meenus see jutt Trumpile ja ta käskis välisministril lauluga plaat Kimile viia. Lisaks kirjutas ta plaadile kaaskirja.

Pompeo saabus täna kaheks päevaks Pyongyangi, see on talle kolmas kord Põhja-Koreas viibida.

Elton Johni 1972 üllitatud laul «Rocket Man» kuulub ajakirja Rolling Stone aegade 500 parima laulu nimistusse. Laulu kirjutas Bernie Taupin, kes sai innustust Ray Bradbury samanimelisest jutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles