Rootsi parlament kiitis heaks Lissaboni lepingu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lissaboni lepingu hääletustulemused Rootsi parlamendis.
Lissaboni lepingu hääletustulemused Rootsi parlamendis. Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi parlament andis eile õhtul oma heakskiidu Euroopa Liidu Lissaboni reformilepingule.


Euroliidu edasist reformimist soodustava leppe poolt hääletasid 243 ja vastu 39 saadikut. 13 rahvasaadikut ei hääletanud ja 54 polnud kohal, vahendas thelocal.se.

Rootsi on 25. liikmesriik, mis on Lissaboni lepingu lõplikult vastu võtnud. Leppe jõustumiseks on vaja kõikide liikmesriikide heakskiitu, kuid ainsana referendumi korraldanud Iirimaal kukkus referendum läbi.

ELi eesistujamaa Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy on kinnitanud, et lahendus Iirimaa küsimusele on vaja leida selle aasta jooksul, sest vastasel korral ähvardab see kogu ELi edasist laienemisprotsessi. Kõige tõenäolisemalt peavad iirlased korraldama uue rahvahääletuse. Iiirimaa peaminister Brian Cowen on lubanud oma ettepanekud teha teatavaks selle aasta jooksul.

Lepe on ratifitseerimata veel Tšehhis, mille euroskeptikust peaminister Mirek Topolanek on siiski lubanud, et lepe ratifitseeritakse veel sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles