KOHALIK VAADE. Jalgpall seiskas elu Horvaatias

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia poolehoidjad Zagrebi keskväljakul pärast võitu Inglismaa üle. FOTO: Denis Lovrovic/AFP/Scanpix
Horvaatia poolehoidjad Zagrebi keskväljakul pärast võitu Inglismaa üle. FOTO: Denis Lovrovic/AFP/Scanpix Foto: Denis Lovrovic

Elu Horvaatias on ühtaegu seiskunud ja muutunud enneolematult ärevaks. Jalgpalli maailmameistrivõistluste poolfinaali õhtul ei olnud võimalik kuurordis isegi päikesekreemi osta, kuigi tegu on riigiga, mis saab ühe viiendiku oma käibest turismindusest.

Kui Horvaatia rahvusmeeskond Inglismaale tuule alla tegi, plahvatas terve riik. Mitte ainult linnades, vaid ka väiksemates külades toimusid oma tänavapidustused. Moskva kaja ei olnud võimalik vältida isegi kaugel Aadria meres asuval Visi saarel.

Mõnesaja elanikuga väike kaluriküla Komiža muutus Horvaatia finaali saatnud kohtuniku lõpuvile kõlades peokeeriseks. Tegu oli märkimisväärse nähtusega, kuna riigi rannikuosa ignoreerib tavaliselt rahvusmeeskonna tegemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles