India näljastreikija on nädalaga alla võtnud kuus kilo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsiooni vastu võitlev aktivist Anna Hazare eile New Delhis.
Korruptsiooni vastu võitlev aktivist Anna Hazare eile New Delhis. Foto: SCANPIX

India peaminister Manmohan Singh on homseks kutsunud kokku nõupidamise kõigi riigi erakondadega, et arutada, kuidas lõpetada ühiskonnas suurt tähelepanu pälvinud veteranaktivisti näljastreik.

74-aastane Anna Hazare alustas eelmisel nädalal pealinnas New Delhis avalikku näljastreiki, et protestida riigis vohava korruptsiooni vastu ja nõuda parlamendilt karmima korruptsioonivastase seaduse vastuvõtmist, vahendas AFP.

Hazare on lubanud nälgida seni, kuni parlament kiidab heaks tema versiooni korruptsioonivastasest eelnõust.

Hazare võitlus valitsusega on leidnud India ühiskonnas palju toetust. Näljastreiki jälgivad pidevalt India ajalehed ja telekanalid.

Meeleavaldused valitsuse vastu on levinud üle riigi. Eriti keskklassi indialastel on kõrini pidevatest korruptsiooniskandaalidest ja sellest, kui tavaliseks on pistise nõudmine ametnike seas muutunud.

Hazare pooldajad teatasid, et tema tervis nõrgeneb iga tunniga ja ta on nädalaga kaalus 5,6 kilo alla võtnud. Aktivisti juures viibivad arstid, kes regulaarselt tema vererõhku ja muid tervisenäitajaid kontrollivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles