Manilas puhkes verine tulevahetus

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filipiinide pealinnas hukkus poolteist tosinat inimest, kui politsei asus ühel äärelinna tänaval lahingusse relvastatud kurjategijate jõuguga, mis suundus ladu röövima.

 

Hukkunute seas on ka tulevahetuse keskele sattunud liikleja ja tema seitsmeaastane tütar, vahendas Reuters.

Manila politsei kinnitusel puhkes laskmine Paranaque linnaosas ühe transpordikompanii ruumide juures, kui sinna vihje peale kurjategijaid varitsema saabunud korravalvureid märgati.

Röövlijõugu liikmed said aru, et nad on ümber piiratud ning üritasid iga hinna eest blokeeritud teed vabaks tulistada. Kohapeal tapeti neist kaheksa ning hiljem saadi kätte veel kaks.

Kümne kurjategija kõrval sai senistel andmetel surma kaks turvameest ja üks politseinik ning ka neli süütut kõrvalseisjat. Lisaks on ka haavatuid. Kolme kurjategijat nähti aga ühelt inimeselt jõuga võetud autoga sündmuspaigalt põgenemas, vahendas AFP.

Filipiinide võimud alustasid pealtnägijate ja hukkunute sugulaste kaebuste põhjal juurdlust, et selgitada välja, kas osa tsiviilohvreid võisid tabada politseinike kuulid. Samal ajal uuritakse ka võimalust, et röövlijõugu liikmed võisid olla endised politseinikud. Neid kahtlustatakse ka pangaröövide seerias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles