Moskva: NATO raketitõrjesüsteem oleks Vene-vastase suunitlusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO logo.
NATO logo. Foto: Corbis/Scanpix

Moskva on veendunud, et kui NATO otsustaks luua oma raketitõrjesüsteemi, siis oleks see Venemaa-vastane, ütles esmaspäeval Vene välisministeeriumi ametlik esindaja.


«Tõik, et kõik NATO raketitõrjesüsteemide variandid Euroopas hakkavad sisaldama USA raketikilbi niinimetatud kolmandat positsioonirajooni, mis kavatsetakse paigutada Poola ja Tšehhi annab võimaluse väita, et Euroopa «integreeritud» raketitõrjesüsteemil on Venemaa-vastane potentsiaal,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Andrei Nesterenko, vahendas Interfax.

«Asja sisu ei muuda ka üleskutse Vene poolele võtta vastu USA ettepanek koostööst raketitõrje vallas, ning alliansi valmisolek uurida võimalusi USA, NATO ja Venemaa raketitõrjesüsteemide ühendamiseks sobival ajal,» lisas diplomaat.

«Me peame arvesse võtma USA ja NATO loodavate raketitõrjesüsteemide reaalseid võimalusi, ning nägema ette vastavad kompensatsioonimehhanismid selliste süsteemide rajamisega kaasneva jõudude tasakaalu võimaliku rikkumise puhuks,» osutas ta.

Nesterenko sõnul ei ole Moskva samas päevakorrast maha võtnud ülesannet teha USA ja NATO-ga koostööd rakettide ja raketitehnoloogiate leviku tõkestamisel.

«Oleme valmis konstruktiivseks dialoogiks ning jätame ukse lahti reaalseks ja võrdväärseks partnerluseks olemasolevate ja potentsiaalsete raketiohtude hindamisel ning neile reageerimisel,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles