Meeleavaldajaid peksnud Macroni turvaülem vallandatakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandre Benalla kaitseb Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni.
Alexandre Benalla kaitseb Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni. Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS / Scanpix

Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni kantselei ütles täna, et nad vallandavad meeleavaldajat peksnud turvaülema.

Pariisi prokuratuur ütles, et Alexandre Benalla on küsitlemiseks kinni peetud. Lisaks vägivallatsemisele ootab teda süüdistus politseiniku kehastamises. Bennala kandis peksmise ajal politsei visiiriga kiivrit, milleks tal ei ole luba.

Macroni kantseleiülema asetäitjat Benallat filmiti ründamas naist ja meest tänavu 1. mai meeleavalduste ajal Pariisis Place de la Contrescarpe’i väljakul, kuhu oli kogunenud sadakond inimest.

Videol on näha, kuidas erariietes mees krabab ühel naisel kaelast ja surub ta tänavale. Seejärel kaovad nad kaamera vaateväljast, kuid pisut hiljem naaseb Benalla pildile ja ründab maaslebavat meesterahvast. Benalla lööb teda pähe ja tundub mehe kõhul trampivat. Pole näha, et märulipolitsei tema tegevusse sekkuks. 

Presidendi kõneisik ütles, et Benallale oli antud luba viibida vabal päeval meeleavaldustel vaatlejana.

Banalla peamine töökohustus oli korraldada presidendi kaitset. Macroni valimiskampaania ajal 2017. aastal täitis ta turvajuhi ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles