Moskva: Lavrov ja Pompeo arutasid Vene-USA suhete normaliseerimist (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: Alexander Shcherbak / Alexander Shcherbak/TASS / Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov ja USA välisminister Mike Pompeo arutasid telefonivestluses riigipeade Helsingi tippkohtumise järel kahe riigi suhete arendamise väljavaateid ning nende normaliseerimist, teatas Vene välisministeerium laupäeval.

«Välisametkondade juhid vahetasid mõtteid suhete edasise arendamise väljavaadete üle meie riikide vahel, et normaliseerida neid võrdsel ja vastastikku kasulikul alusel jätkuna Vene-USA tippkohtumisele Helsingis 16. juulil,» teatas Vene ministeerium.

Ametkonna sõnul arutasid välisministrid ka olukorda Süürias ja selle ümber, muuhulgas Venemaa ja USA potentsiaalselt läbikäimist teiste riikide kõrval humanitaarküsimuste lahendamiseks Süürias.

Avaldusest nähtus, et Lavrov ja Pompeo arutasid ka Põhja-Korea tuumarelvitustamisele suunatud jõupingutuste toetamisega seotud eesmärke.

Vene välisminister juhtis tähelepanu ka «USA võimude lubamatutele tegudele seoses Vene kodaniku Maria Butina vahistamisega fabritseeritud süüdistuste alusel ja vajadusele ta kiiresti vabastada», teatas Vene välisministeerium, lisades, et telefonivestlus peeti USA initsiatiivil.

Putin ja Trump pidasid Helsingis esimese kahepoolse kohtumise pärast USA presidendi ametisse astumist 2017. aasta jaanuaris.

Trump on langenud kohtumise järel kodumaal terava kriitika alla suutmatuse tõttu tõstatada kohtumisel ja sellele järgnenud pressikonverentsil jõuliselt Venemaa agressiivse käitumisega seotud

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles