Kreeka minister süüdistas põlengupaiga elanikke asja hullemaks muutmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhufoto tuleroaks langenud Mati külast Ateenast idas.
Õhufoto tuleroaks langenud Mati külast Ateenast idas. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

Kreeka kaitseminister Panos Kammenos avaldas arvamust, et riigi kõige rängimatele maastikupõlengutele aitasid kaasa kohalikud elanikud ise oma ebaseaduslike ehitistega.

Kammenos külastas täna põlengupaika Ateenast idas ja pidi sea aru andma vihastele kohalikele. Paljud süüdistasid teda tules hävinud Mati elanike omapäi leekidega silmitsi jätmises.

«Sa lasid inimestele põleda ilma igasuguse põhjuseta. Sa jätsid meid lootma jumala armule,» süüdistas üks naine ministrit, keda saatsid külaskäigul kohalik linnapea ja sõjaväe juht.

Üks kohalik mees rääkis BBC-le, et kui ta jõudis tuletõrjedepoosse abi paluma, polnud päästjatel isegi aimu, et väljas lõõmavad leegid.

Samuti pahandas üks piirkonna elanik, et inimestele anti enda päästmiseks vaid soovitus merre sukelduda, samas kui suurem osa eakaid isegi mitte ei jõudnud mere äärde.

Natsionalistlikku parteid Sõltumatud Kreeklased esindav Kammenos tõrjus süüdistusi võimude aadressil, väites, et inimesed ise olid sulgenud teed randa.

«See on mineviku kuritegu,» lausus ta. «See Ateena rannik, kõik need ehitised – suurem osa neist on loata ja nad on hõivanud ranna ilma reegliteta.»

Esmaspäeva õhtul alguse saanud maastikupõlengutes sai surma vähemalt 83 inimest, kuid arvatavasti on ohvreid rohkem, sest endiselt on kümned inimesed kadunud.

Kümned päästetöötajad otsisid täna läbi rannikulinna Mati kaljust rannikulõiku, kus arvatavasti sai surma vähemalt kaks inimest. Paljud langesid tule ohvriks kaljude lähistel, kus tugevast tuulest kantud leegid nad kätte said.

Rafina linnapea Evangelos Bournouse, kelle haldusalasse kuulub ka Mati, sõnul on asulas täielikult hävinud iga neljas maja ja ülejäänutest pooled on tules kahjustada saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles