Venezuela teatas kuue terroristi ja palgamõrvari vahistamisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud Venezuela julgeolekutöötaja riigi pealinnas Carcases pärast president Nicolas Madurole korraldatud väidetavat atentaati. FOTO: Chine Nouvelle/sipa/scanpix
Vigastatud Venezuela julgeolekutöötaja riigi pealinnas Carcases pärast president Nicolas Madurole korraldatud väidetavat atentaati. FOTO: Chine Nouvelle/sipa/scanpix Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Venezuela valitsus teatas pühapäeval, et on vahistanud «kuus terroristi ja palgamõrvarit» seoses väidetava katsega tappa kahe lõhkeainelastis drooniga president Nicolás Maduro.

Sise- ja justiitsminister Néstor Reverol teatas vahistamistest riigitelevisioonis. Tema sõnul on lisaks konfiskeeritud mitu autot ja korraldatud haaranguid Caracase hotellides, kus olevat saadud tähtsat informatsiooni.

Maduro oli eelnevalt süüdistanud tapmiskatses Colombiat ja USA rahastajaid.

Colombia ametistlahkuv president Juan Manuel Santos avaldas sel nädalal arvamust, et Maduro valitsus langeb veel lähiajal.

USA ja Colombia on oma seotust intsidendiga eitanud.

Venezuela sõjaväelastest ja tsiviilisikutest koosnev salapärane rühmitus võttis laupäeval sotsiaalmeedias vastutuse atentaadi eest Madurole. Rühmitus nimetab end rahvuslikuks liikumiseks Soldados de Franelas.

Rünnak korraldati pealinnas Caracases sõjaväeparaadi ajal, millest televisioon tegi otseülekande. Plahvatuses sai vigastada seitse sõdurit, neist kaks raskelt.

Reveroli sõnul tegid julgeolekutöötajad ühe Maduro suunas lennanud drooni kahjutuks, teine aga lendas lähedalasuvasse hoonesse ja plahvatas.

Venezuela relvajõud vandusid kaitseminister Vladimir Padrino Lópeze ette loetud avalduses pühapäeval Madurole tingimusteta truudust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles